Sípályák

A megközelítőleg 232 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípálya a 98 modern felvonónak és síliftnek köszönhetően kényelmesen elérhető. A Schladming környékén elhelyezkedő 9 kisebb síterep alkotja a Schladming-Dachstein-Tauern sírégiót:

Ezek közül a legnagyobb egybefüggő rendszert az ún. Schladminger 4-Berge-Schischaukel (4-hegy síhinta) alkotja, Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen és Reiteralm között lecsatolás nélkül átsízhetünk. A többi síterület az érvényes síbérlettel ingyenesen igénybe vehető síbusz-járatokkal is megközelíthető.

A régió földrajzi fekvésének köszönhetően igen hóbiztosnak számít. Európa legmodernebb hóágyúrendszerei pedig egészen késő tavaszig gondoskodnak a zavartalan téli élményekről.

A schladmingi síterület egyik ékköve a hazánkhoz legközelebb eső gleccsersí-terület: a Dachstein-gleccseren az év nagy részében lehetőség van csúszásra, a freestyle szerelmeseit pedig komoly snowpark várja.

A sírégió központja a Planai sícentrum, amelyet a közvetlenül Schladmingból induló kabinos lifttel lehet elérni, a völgybe pedig egy 5 km hosszú, FIS minősítésű pálya vezet le, ahol rangos lesikló versenyeket szoktak rendezni.

Ramsau am Dachstein fennsíkja a sífutók mekkája: összesen 150 km hosszúságú kezelt sífutópálya található a környéken. Gyermekek és kezdők részére pedig megannyi tanulópálya és számos gyakorlólift segít a síelés technikájának elsajátításában.

Schladming és környékén elhelyezkedő síterepek tagjai a 860 km sípályát és 270 síliftet magában foglaló Ski Amadé síszövetségnek!

Számok, adatok, tények

A leghosszabb völgyszakaszok: Hochwurzen FIS-völgyszakasz (7.7 km), Galsterbergalm-völgyszakasz (7 km), Reiteralm Gasselhöhe-völgyszakasz (6 km), Planai-völgyszakasz (4.6 km)
  • Téli-nyári szánkópálya: Hochwurzen (7 km hosszú)
  • Éjszakai síelés: Hochwurzen (3 km hosszú)
  • Gleccserátkelés: 25 km a Dachstein-gleccseren át Obertraunba (túravezetővel ajánlott)
  • Sítipp: 18 km hosszú Edelgriess freeride sípálya a Dachstein-gleccserről a Ramsauig (túravez.)
  • Ajánlat a kezdőknek: ramsaui gyermekvilág (“Kali” gyermekvilág, síiskolák, tanulópályák, stb.)
Állandó síbérletkedvezmények!
Síbérletekből 5% kedvezmény, nem csak szállóvendégeinknek!
Kapcsolat
8970 Schladming (Lehen) Planaistrasse 23.
Szabó Andrea
+36 20 496 2664
szaboandrea64@gmail.com
Síkölcsönzés
A hétvégéken és ünnepnapokon állandóan nyitva tartó síüzletünkben akciókkal várjuk a sí/snowboard felszerelést vásárlókat és kölcsönzőket! Kölcsönzés 1 napra is!

www.mafisi.eu

+36 30 9406 993

Snowboard oktatás magyarul
A helyszínen van lehetőség snowboard oktatásra, a részletekről érdeklődjön telefonon vagy e-mailben.
Facebook

Tekintse meg további sí szállás ajánlatainkat:

www.schladmingiapartmanok.hu